26.10.2017


Pori, Ympäristö- ja lupapalvelut, Eläinlääkintä
Virka-apupyyntö poliisille, 26.10.2017, Dno 106/MN/2017

Tilannekeskus

Virka-apupyyntö
(eläinsuojelulain 50§)

Pyydän varausta poliisin virka-avulle eläinsuojelukäynnin ajankohtana.

Ajankohta: 30.10.2017 klo 10:30 ->

Paikka: [osoite] Koivunen Johanne

Syy:

Sain eläinsuojeluilmoituksen kyseisestä henkilöstä/osoitteesta aiemmin syksyllä. Olen käynyt osoitteessa 2.10., 9.10.2017 terveystarkastajan kanssa ja uusintakäynnillä 20.10.2017 läänineläinlääkärin ja ympäristötarkastajan kanssa. Osoitteessa on omistajan mukaan 310 kania, 8 koiraa, 5 kissaa, 3 kukkoa, 1 kana, neljä viiriäistä ja yksi luonnon punakettu eläinsuojelulain vastaisissa pitopaikoissa. Kanien määrää tullaan vähentämään virka-apua pyydettävänä ajankohtana viranomaisen toimesta, mikäli omistaja ei oma-aloitteisesti ole ryhtynyt tarvittaviin toimiin.

Osoitteessa asuu myös eläinten omistajan ja hänen puolisonsa Teemu Tammisen kaksi alaikäistä lasta. Asunto on kammottavassa kunnossa: roskaa, eläinten ulostetta ja kaikenlaista tavaraa on kasattuna pitkin poikin asuntoa. Lapsista olen tehnyt lastensuojeluilmoituksen ja sosiaaliviranomainen on tulossa virka-avun pyyntö ajankohtana myös käynnille osoitteeseen.

Pyydän virka-apua eläinsuojelukäynnin turvaamiseksi. Tarkoitus on mm. lopettaa kaneja, punakettu ja siipikarjaa ampumalla, ottaa koirat ja kissat väliaikaiseen hoitopaikkaan.

Terveisin,

Mari Nevanpää
valvontaeläinlääkäri


Muistutan jälleen, että tällaisia virka-apupyyntöjä ei asianosaiselle noin vaan syliin tipahtele vaan nämä ovat asiakirjoja joita joutuu metsästelemään jälkikäteen ja niitä pitää osata pyytää ja joskus vaatia ja joskus kaikkea ei meinata haluta antaa ja viranomaiset osaavat kyllä väsytystaistelun jolla koittavat pimittää tietoa. Siksi valvontaeläinlääkärikin on tänne valehdellut silmää räpäyttämättä asioista. Ei tämän ollut tarkoitus ikinä minun silmiin tulla.

”Asunto on kammottavassa kunnossa.. .. eläinten ulostetta”

MITÄH???

Missä kohtaa minulle annetussa tarkastuskertomuksessa väitetään, että asunnossamme on eläinten ulostetta pitkin ja poikin?

”Pyydän virka-apua eläinsuojelukäynnin turvaamiseksi. Tarkoitus on mm. lopettaa kaneja, punakettu ja siipikarjaa ampumalla, ottaa koirat ja kissat väliaikaiseen hoitopaikkaan.”

Virka-apupyyntö on tehty 26.10.2017. Siinä kuvataan, miten viranomaiset ovat tulossa tappamaan ja viemään eläimeni. Siinä kuvataan päätöksen sisältö, jota ei ole vielä edes tehty eikä annettu minulle tiedoksi.

Minulle on lähetetty tarkastuskertomus (taas) ja kuuleminen (taas). Odotan sitä ensimmäistä päätöstä, jotta tietäisin mitä hemmettiä minulta vaaditaan. Eläinten piti olla kunnossa ja hätä ohi, kun tapasin viranomaisetkin vasta ensimmäistä kertaa alle viikko sitten. Kukaan ei sinulta tule tappamaan kaneja pitopaikkojen lainvastaisuuksien takia, kun kanit ovat hyväkuntoisia ja hoidettuja. Pitopaikat voidaan korjata, kun tiedetään mitä niiltä tullaan tosiasiassa vaatimaan.

Tiedättekö miltä tuntuu lukea tätä jälkikäteen. Aika paljon jälkikäteen, saimme tämän paperin muistaakseni vasta vuonna 2019.

Kun olen vielä yrittänyt tehdä kaiken minkä voin, koska olen luottanut viranomaisen toimivan virkavastuulla ja lain mukaan. Olen tämän virka-apupyynnön aikaan laatinut vastinettani, johon kirjoitan jälleen kerran ja yksityiskohtaisesti asioita, joita viranomaisen kuuluu ottaa huomioon päätöksen teossaan koska kuuleminen on tärkeä osa asian selvittämistä ennen sen lopullista ratkaisua.

Ja samaan aikaan päätös on jo tehty. Mikään ei olisi pelastanut kanejani, koska ne oli jo päätetty tappaa. Tein mitä tahansa, esitin mitä vaihtoehtoja tahansa. Ja nyt kaiken lisäksi, oli myös päätetty viedä minulta kissat ja koirat ja tappaa kaikki muutkin eläimet.

Millaista eläinsuojelua tämä on?

Miksei minulle kerrottu, että asia on päätetty, ja kanit on hävitettävä? Että en saa aikaa viedä niitä edes itse teurastamolle, koska sekin mahdollisuus oli heidän tiedossaan kyllä. Kanit tullaan tappamaan nimenomaan viranomaisen toimesta.

Sillä ei tietenkään ollut mitään merkitystä, että viranomaisen aviomies ampui kanit, ja laskutti siitä. Ei tietenkään. Tämähän nyt oli vain harmittava muotovirhe ja ihan sattumaa.

Minä olisin hitto vieköön antanut ne kanit vaikka ilmaiseksi pois, jos muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin terveystarkastajan aviomiehen ampumaksi joutuminen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *