9.10.2017

On taas maanantai ja viikko ensimmäisestä tarkastuksesta. Saan taas töihin puhelinsoiton – valvontaeläinlääkäri on tehnyt tarkastuksen jälleen pihallamme ilman kummankaan meistä läsnäoloa. Tällä kertaa Teemukin on ollut työvuorossa. Vaikka hänellä nyt on puhelinnumeronikin, hän ei tavoitellut minua ennen tarkastusta, vaan soitti vasta sen jälkeen.

Ihmettelin, miksi minulle ei ilmoitettu tarkastuksesta vaikka halusin seuraavalla kerralla olla mukana. Valvontaeläinlääkäri ehdotti sitten uutta (eli jo kolmatta!) tarkastusta päivälle 20.10.2017. Sanoin että olen virka-aikaan töissä. Valvontaeläinlääkäri sanoi, että heille ei sovi muu kuin virka-aika. Vastasin tähän että minun pitäisi sitten koittaa järjestää itselleni vapaata, mutta en voinut sellaista luvata juuri tuolle päivälle heti siinä puhelimessa.

Ihmettelin myös, miksi en ole saanut edes sitä tarkastuskertomusta vielä minkä hän käynniltä 2.10.2017 lupasi kirjoittaa. Valvontaeläinlääkäri sanoi jättävänsä tarkastuskertomuksen viikon takaisesta käynnistä postilaatikkoon, ja että kirjoittaa toisen tästä käynnistä. Tältä 9.10.2017 tehdyltä tarkastuskäynniltä ei ole tähän päivään (10.9.2020) mennessä tullut sitä luvattua tarkastuskertomusta.

Puhelimessa valvontaeläinlääkäri kyseli vielä kanien rehuista ja heinistä. Selitin kärsivällisesti mitä ne syövät ja mistä hän rehut löytää ja mikä heinäpaaleista on syötössä ja mikä odottaa hävittämistä sillä oli homeinen. Meillä ei ole koneita siirtää isoja pyöröpaaleja pois.

Valvontaeläinlääkäri kysyi myös, mitä eläimiä sisällä talossa on. Kerroin koirista ja kissoista. Valvontaeläinlääkäri sanoi, että seuraavalla kerralla nekin pitää päästä tarkastamaan, asuintalon sisätilat. Syytä hän ei tälle vaatimukselleen ilmoittanut.

Seuraavat kuvat olen ottanut välittömästi kotiin päästyäni, ennen minkäänlaisia hoitotoimia eikä esim. laidunhäkkejä ole sille päivää vielä siirretty. Minä näen säänsuojia, vesiastioita, korsirehua, mutta ennenkaikkea puhtaita hyväkuntoisia kaneja. En tiedä mitä sinä näet. ”Kaneja aukealla tuulisella paikalla vailla minkäänlaista säänsuojaa” , kuntoluokalta laihoja ja nälkiintyneitä, likaisia kaneja (?)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *