Aikajana syksyn tapahtumilla

Iltalehden uutisen myötä olen huomannut keskusteluissa aika paljon syytettävän minua siitä miksi en korjannut vaadittuja asioita ja vähentänyt kaneja/vienyt niitä heti teuraaksi. Minä ihmettelen täällä leuka loksahtaneena – ensimmäinen tarkastuskäynti, ja kanien massamurha, tapahtuivat siis saman vuoden lokakuun aikana. Neljän viikon sisällä. Ensimmäiset pari niistä meni myös kuvitellessa, että tässä ovat asialliset viranomaiset virantoimituksessa ja tottahan asiat nyt selvitellään sitten ja annan vastineeni jossa kerron miten eläinten hoito ym. on tosiasiassa järjestetty.

2.10.2017 maanantai
Ensimmäinen tarkastuskäynti. Valvontaeläinlääkärin puhelinsoitto, josta ymmärsin lähinnä huolen pellon kanien puutteellisesta säänsuojasta. Lisäsimme pellon kaneille kopit heti saman viikon aikana.

9.10.2017 maanantai
Uusintatarkastuskäynti, vaikka minkäänlaista tarkastuskertomusta en ollut saanut vielä viime käynniltäkään. Tämä tarkastuskertomus käynniltä 2.10. jätettiin nyt 9.10. postilaatikkoomme. Se sisältää myös kuulemisen, jossa määräaika antaa vastine on 16.10. mennessä.

11.10.2017 keskiviikko
lähetän valvontaeläinlääkärille sähköpostia koska en ymmärrä hänen laatimaa tarkastuskertomusta. Koska hän ei vastaa, lähetän sähköpostia myös AVIn läänineläinlääkäreille, koska minun täytyi saada tietää onko saamani lappu päätös vai pelkkä tarkastuskertomus, jotta tiedän pitääkö minun laatia vastine kuulemiseen vai suoraan valitus päätöksestä.

13.10.2017 perjantai
Valvontaeläinlääkäri vastaa sähköpostiini, ja muun ohella väittää, että nyt kaikki kanit eivät kuulemma mahdu menemään yhtäaikaa säänsuojaan koppeihin joita laidunhäkkeihin lisäsimme. Tämän hän päätteli siitä, että kaikki kanit eivät olleet kopeissa hänen tarkastuksellaan 9.10. Lisäämme koppien määrää heti seuraavina päivinä.

16.10.2017 maanantai
Jätän vastineeni määräaikaan mennessä ja jään odottamaan valvontaeläinlääkärin lupaamaa päätöstä, tämä olisi normaali hallintomenettely. Olemme nyt koko ajan myös vähentäneet kaneja, ja siivonneet korkeiksi moitittuja pehkukerroksia.

20.10.2017 perjantai
Valvontaeläinlääkäri ei vieläkään tee päätöstä vaan tekeekin jo kolmannen tarkastuskäynnin, tuoden nyt läänineläinlääkärinkin mukanaan. Keskusteluissamme tulee selväksi aikomukseni teurastuttaa kaneja isomman määrän nyt syksyllä. Läänineläinlääkäri alkaa tällä käynnillä vaatia kanien koppeihin jo eristyksiäkin, joista valvontaeläinlääkäri ei ole tähän mennessä puhunut mitään eikä sellaisia edellyttänyt, sekä läänineläinlääkäri alkaa vaatia puurakenteisia koppeja, kun koppien materiaalista ei valvontaeläinlääkäri ole huomauttanut siihen mennessä millään tavalla.

24.10.2017 tiistai
Tarkastuskertomus käynniltä 20.10. tulee minulle sähköpostilla, sekä taas uusi kuuleminen. Vastineenantoaikani päättyy 30.10. klo 9 aamulla.

30.10.2017 maanantai
Jätän vastineeni määräajassa. Vastineessani kerron muun ohella, että nyt on kaneille teurastusaika varattu ja päivä tarkentuu marraskuun ensimmäisten päivien aikana. Klo 10 jälkeen pihallemme alkaa virrata viranomaisia ja kaneja aletaan tappaa. Sisäkanilassa olevat kanit saavat kaikki jäädä eloon, sekä kaikki ulkohäkeissä olevat, joilla on puinen tai vanerinen koppi. Ne kanit, joilla on muovinen koppi, ammutaan.

31.10.2017 tiistai
Viranomaisista palaa paikalle Nevanpää, Grönroos + miehensä ja Seppälä. Kaneja aletaan jostain käsittämättömästä syystä ampua taas. Nyt niitä tapetaan niin kauan kunnes 30 kania on jäljellä. Eikä tänään ole enää väliä, minkälaisessa häkissä tai kopissa ne ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *