10.10.2017

Keskustellessani asiasta facebookin tuotantokani-aiheisessa ryhmässä ymmärsin etten tiedä lainkaan onko valvontaeläinlääkäriltä saamani paperilappu jo päätös vai vasta tarkastuskertomus. Joten lähetin hänelle sähköpostilla kysymyksiä.


Lähettäjä: Johanne Koivunen [mailto:johanne.koivunen@xxx] 
Lähetetty: tiistai 10. lokakuuta 2017 13.05
Vastaanottaja: Nevanpää Mari <mari.nevanpaa@pori.fi>
Aihe: Asia 84/MN/2017

Asia koskee tarkastuskertomusta eläinsuojeluasiassa 84/MN/2017

Jotta osaan laatia selvityksen TAI valituksen päätöksestä minun on ensin ymmärrettävä tarkastuskertomuksen sisältö / päätös ja kumpaa minulta vaaditaan (selvitystä vai valitusta jo annetusta päätöksestä) ja siksi esitän muutaman tarkentavan kysymyksen.

– Mitä tarkoittaa ”lemmikkikanin kokoisia kaneja” ja mihin sillä viitataan eläintenpidollisessa tai muussa merkityksessä?

– Tilaisuus tulla kuulluksi on varattu, selvitystä on pyydetty 84/MN/2017 asiasta 16.10.2017 mennessä. Tämän alla on hallintopäätös jonka perään on kirjoitettu sana ’luonnos’. Miten minun pitää tämä asia nyt ymmärtää; onko tämä päätös vai ei? Ja miten annettu selvitys 16.10.2017 mennessä asiaan vaikuttaa?

– Päätöksessä/päätösluonnoksessa esitetyille kohdille on annettu määräaika 9.10.2017 mennessä, kuitenkin minulle luovutettiin päätös/päätösluonnos vasta kyseisenä päivämääränä 9.10.2017, joten miten minulta voidaan vaatia toimenpiteille määräaikaa 9.10.2017?

– Vaadin perusteluita miksi katsot että eläinsuojelulain 44 pykälän mukaiset välittömät toimenpiteet kanien hyvinvoinnin turvaamiseksi ovat ajankohtaisia, kun kanit ovat säännöllisesti hoidettuja ja ruokittuja eikä niiden kunnossa ja voinnissa ole tarkastuskertomuksen perusteella havaittu epäkohtia. Havaitut puutteet tilojen osalta eivät tarkastuskertomuksen perusteella ole aiheuttaneet kaneille sellaista puutetta hyvinvoinnissa että kanit voidaan lopetuttaa eläinsuojelullisin perustein minua kuulematta.

– Sovimme tapaavamme perjantaina 20.10.2017 virka-aikaan, mutta en voi ottaa töistä vapaata, millä perustein tällaista voidaan vaatia minun kuulemiseksi?

Johanne Koivunen

[yhteystiedot]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *