15.10.2017

Kuva 15.10.2017. Gepardi-värinen rex LU-16 Narnia* ja syksyn poikaset. Narnian pelastin 30 eloon jäävän kanin joukkoon 31.10.2017. Poikaset oli pakko uhrata. Siinä kohtaa tyhjennettiin jo kanilarakennuksessa olevia kaneja, joiden piti olla turvassa edellispäivän puheitten myötä. Ojentelin poikaset valvontaeläinlääkärille ja läänineläinlääkärille jotka veivät ne pihan puolelle ostopalvelumiehelle ammuttavaksi. Tällaisetkin kaikki pienet ovat olleet mukana kun jäteaseman punnitustuloksia jaetaan tapettujen kanien lukumäärällä. Siitä saadaan kaneille keskipaino jolla tulee olemaan merkitystä myöhemmin.

Ylläolevissa kuvissa oleva häkki on varmaan esteettisesti tosi kamala. Se on tehty vanhasta pöytämallisesta häkistä joka on käännetty nurin, laitettu pohjaan isosilmäinen verkko ja näin tuunattu siitä laiduntamiseen kelpaava häkki. Monen suosimaa kierrätystä.

Mitä siinä on väärin lain tulkitsijan silmissä? Häkissä on katto, ja pesäkoppi. Pinta-alaa enemmän kuin riittävästi siinä oleville kahdelle kanille. Pohjalle on nyt kertynyt kovasti kuivaheinääkin, kun jaoin sitä sitten reilulla kädellä kun valvontaeläinlääkäri moitti korsirehun puutteesta.

Toinen tässä häkissä olevista kaninuorista oli ilmoitettu Porin näyttelyyn 21.10.2017. Se lähti näyttelypäivän aamuna suoraan tästä häkistä täältä pellolta sinne näyttelyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *