16.10.2017

Kuva 18.10.2017 – Mustikka tullaan viemään meiltä muiden kissojen ohella 30.10.2017 heti sen jälkeen kun palotarkastaja on käynyt ja meille sanotaan että talomme on asumiskiellossa ja meidän ja eläinten pitää sieltä lähteä pois. Terveystarkastajalla oli valmiina mukanaan viisi kissankoppaa, koska luulivat meillä olevan viisi kissaa vaikka niitä oli kuusi. Kaksi kissaa piti laittaa sitten samaan koppaan. Terveystarkastaja vei kissat kotiinsa hoitoon ja aviomiehensä laskutti niiden hoidosta 15 euroa/päivä/kissa. Porin kaupungineläinlääkäri lopetti Mustikan 3.11.2017 näillä perusteilla: ”harmaa, villikissa, ei käsittelykelpoinen, tulee päälle, pelkää. Laiha ja loistartunta ; eut eläinsuojelullisista syistä”. Turun hallinto-oikeus on 19.3.2019 antamallaan päätöksellä todennut Mustikan lopettamispäätöksen olleen eläinsuojelulain vastainen, mutta koska kissa on jo lopetettu, ”päätöksen kumoamiseen ei ole enää syytä”, ”lausunnon antaminen raukeaa”.

Lähettäjä: Johanne Koivunen <johanne.koivunen@xxx>
Aihe: Re: Asia 84/MN/2017 (Diar90/MN/2017)
Päivämäärä: 16. lokakuuta 2017 11.37.36 UTC+3
Vastaanottaja: Nevanpää Mari <mari.nevanpaa@pori.fi>

Liitteenä kirjallinen vastineeni otsikon mukaiseen asiaan.

Johanne Koivunen


Voit ladata ja lukea vastineeni yllä olevasta linkistä pdf-tiedostona.

Lähetin saman vastineeni myös Aluehallintoviraston läänineläinlääkärille Jani Soinille 10.10.2017 aloittamani sähköpostikeskustelujen jatkeeksi, koska valvontaeläinlääkärin 13.10.2017 sähköpostivastaus antoi edelleen ymmärtää hänen harkitsevan kanien tappamista kiiretoimenpiteenä.

Jatkokeskustelu Soinin kanssa 16.10.2017 löytyy samasta artikkelista Sähköpostikeskustelut AVIn läänineläinlääkärien kanssa.

Jatkomenettely niin kuin sen olisi pitänyt mennä

Valvontaeläinlääkäri oli itsekin luvannut minulle päätöksen asiassa, kun olen antanut kirjallisen vastineeni kuulemiseen:

”Teillä on mahdollisuus esittää näkemyksenne asiasta ja laatia vastine ennen varsinaista päätöstä. Vasta antamanne vastineen perusteella teen lopullisen päätöksen asiassa. Lopullisesta päätöksestä teillä on mahdollisuus valittaa Turun hallinto-oikeuteen.”

Lainaus valvontaeläinlääkärin sähköpostista 13.10.2017.

Saman oli aiemmin kertonut AVIn läänineläinlääkäri Sanna-Maaria Virtanen:

”Raportti sisältää myös kuulemisen eli Teitä on pyydetty kirjallisesti vastaamaan 16.10.2017 mennessä. Kuulemisella tarkoitetaan, että ennen asian ratkaisemista (= päätös), Teille on varattu tilaisuus lausua mielipiteenne asiasta sekä antaa selitys sellaisista vaatimuksista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun.”

Lainaus on Virtasen sähköpostista 12.10.2017.

Valituskelpoista päätöstä minulta vaadituista toimenpiteistä en edelleenkään kuitenkaan saanut. On tulossa jo kolmas tarkastus jolla tullaan tarkastamaan olenko noudattanut ”määräyksiä” joita minulle ei koskaan ole laillisessa menettelyssä edes annettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *