
Valvontaeläinlääkäri on virka-apupyynnössään poliisille 26.10.2017 kertonut, että on tehnyt lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille ja että he olisivat tulossa myös toimenpidepäivänä 30.10.2017 käynnille. Lastensuojeluilmoituksesta puhuvat eläinsuojeluviranomaiset jatkossa muissakin yhteyksissä, vielä vuonna 2019 edelleen.
Porin Perusturva lähettää meille 24.10.2017 päivätyn kirjeen, jossa kaksi sosiaaliohjaajaa ilmoittavat tulevansa tekemään sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin kotikäynnille 7.11.2017. Kirje saapuu meille 26. tai 27.10.2017, joka tapauksessa ennen maanantain tappopäivää.
Sosiaaliviranomaisilla on siis asia vireillä, ja kotikäynti jo sovittuna. Kuitenkin maanantaina 30.10.2017 eläinten tappopäivänä meille tulevan viranomaislauman mukana on myös kaksi sosiaalipäivystäjää. Miten? Miksi? Kenen järjestämänä?
Sosiaaliohjaajat myös tulevat 7.11.2017 tekemään sen palvelutarpeen arvioinnin, josta kirjeessään ilmoittivat. Sosiaalipäivystäjien osallistuminen 30.10.2017 näyttäytyy nyt hyvin erikoisessa valossa.
Olemme vuonna 2018 yrittäneet saada Porin perusturvasta kaikki omat tietomme. Meille on toimitettu tiedot puutteellisina, joista ei muun muassa edellä mainittu sosiaalipäivystyksen järjestäminen kotikäynnille 30.10.2017 selviä.
Olemme tehneet sosiaaliviranomaisista muistutuksen, sekä siihen saamamme vastauksen jälkeen vielä kantelun. Koska nämäkään eivät ole aiheuttaneet toimenpiteitä, olemme laittaneet asian osaltaan vireille myös Tietosuojavaltuutetun toimistoon. Tietosuojavaltuutetulla asia on edelleen kesken nyt vuonna 2020.
Porin Perusturva väittää eläinsuojeluviranomaisista poiketen ilmoituksen olleen sosiaalihuoltolain mukainen ilmoitus, eikä lastensuojeluilmoitus lainkaan.
Sosiaaliviranomaisten kirjaamassa sosiaalihuoltolain mukaisessa ilmoituksessa ei puhuta mitään eläinten ulosteista asunnossa, josta valvontaeläinlääkäri (vai terveystarkastaja?) on poliiseille valehdellut ja todennäköisesti siten sosiaalipäivystäjillekin.
Tietosuojavaltuutetun onkimana tietona Porin Perusturva väittää, että siitä miten sosiaalipäivystys järjestettiin paikalle 30.10.2017, ei ole olemassa kirjauksia, vaikka asia on jotenkin sovittu.
Olemme tehneet osallistuneista sosiaaliviranomaisista myös rikosilmoituksen. Poliisin kuulusteluissa he kertovat, että tieto heidän osallistumisestaan on tullut heille jo ennen maanantain tappopäivää. Heitä ei siis ole esimerkiksi kutsuttu puhelimitse kyseisenä aamuna, vaan sosiaalipäivystys on järjestetty paikalle etukäteen.
Maanantain 30.10.2017 eläinten tappaminen ja vieminen on kaikin puolin päätetty ja eri viranomaisia paikan päälle etukäteen järjestetty sitä varten
Tarkoituksena on järjestää ihmiselle joka suunnasta pommittava viranomainen, jotta hän ei kykene paikan päällä puolustautumaan ja tietämään oikeuksiaan eikä keskittymään hoitamaan asioitaan kunkin viranomaisen kanssa kerrallaan siten kuin lain mukaan pitää saada.
Jälkikäteen jokainen viranomainen sysää vastuuta toiselle viranomaiselle, eikä uhri saa lopulta ketään vastuuseen aiheutetusta vahingosta. Me emme tosin ole luovuttamassa, mutta on hirveää ajatella miten moni meitä ennen ei ole osannut tehdä asialle ei yhtään mitään.
Ilmoituksen tekijä!
Eläinsuojeluviranomaiset valvontaeläinlääkäriä myöten kertovat, että lastensuojeluilmoituksen teki valvontaeläinlääkäri itse. Porin Perusturva on kuitenkin sitä mieltä, että ilmoitus on tullut terveydenhuollon ammattihenkilöltä.
Vt. terveystarkastajan perhe hyötyi iskusta, koska terveystarkastajan aviomies laskutti kissojen hoidosta ja kanien ampumisesta, sekä kilometrikorvauksia muun muassa koirienkin kuljettamisesta. Kissojen hoitokulut (noin kaksi tuhatta euroa) yritettiin periä käteisellä eläinten luovuttamisen ehtona. Kun tämä ei onnistunut, kissojen hoitosopimus valvontaeläinlääkärin kanssa on tehty vasta jälkikäteen ja Porin kaupungilta laskutettu nuo hoitokulut.
Näyttää siltä, että eläinsuojeluviranomaiset suojelevat esteellistä viranhaltijaansa kaikin tavoin.